Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Porsche Macan – Jawel, nog een Porsche met viercilinder

Porsche herziet zoals verwacht het Macangamma nog wat naar beneden. Voor het nieuwe basismodel met 252 pk maakt Porsche gebruik van een viercilinder turbobenzine.

Tot nu vond je in de Macancatalogus uitsluitend V6-motoren, zowel in benzine als in diesel. Met minder dan 63.000 euro mocht je niet met een Macan naar huis. Vandaag zakt de toegangsprijs tot de Macan met 5.000 euro.

Audi

De viercilinder in de Macan is echter niet de nieuwe, fantastische flat 4 die Porsche in de 718 Boxster introduceert. Omwille van zijn bouw en afmetingen past hij niet onder de motorkap van de Macan. We vinden hier dus de 2.0 viercilinder terug die we van bij Audi kennen. Hij ontwikkelt hier 252 pk en 370 Nm, dezelfde waarden als in de Audi A6. De prestaties zijn overigens erg vergelijkbaar. De Macan haalt 0 naar 100 km/u in 6,5 seconden, in de Audi A6 met dezelfde motor is dat 6,7 seconden. Vermoedelijk hebben de ingenieurs de motor dus zonder veel wijzigingen overgenomen. De motor is samengebracht met een zeventraps dubbelekoppelingsbak (PDK). Standaard krijgt hij ook vierwielaandrijving. Ook het PCM infotainmentsysteem behoort tot de standaarduitrusting.

Porsche geeft een officieel verbruik op van 7,2 l/100 km voor 167 gr/km CO2. De orderboekjes zijn reeds geopend, rest u alleen nog de vereiste 58.080 euro mee te brengen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer