Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Porsche Cayenne Coupé – De 2+2 SUV

Porsche is laat om de Coupé SUV-trein te nemen. Maar het is het lange wachten waard geweest, zo lijkt deze nieuwe versie van de Porsche Cayenne toch te willen aangeven.

Het belangrijkste verschil tussen de Porsche Cayenne en de Cayenne Coupé wordt meteen duidelijk. De daklijn van de Porsche Cayenne Coupé is een echte dynamisch boog, waarmee hij wat weg heeft van een ‘Panamera Safari’. Een profiel dat de Cayenne meer verleidingskracht geeft.

Individuele stoelen

Wie de Cayenne kiest omdat hij, naast andere, vooral praktische kwaliteiten heeft, zal uit een ander vaatje moeten tappen om de keuze voor de Cayenne Coupé te maken. Diens sterk hellende daklijn doet het koffervolume krimpen. In een klassieke Cayenne is dat minstens 770 liter en maximaal 1.710 liter, in de Cayenne Coupé wordt dat 625 tot maximaal 1.540 liter. En in de turbo is het zelfs 600 liter en 1.510 liter maximaal.

Ook achteraan zijn er wijzigingen. De achterbank komt 2 centimeter lager dan in een gewone Cayenne, en we moeten eigenlijk over individuele stoelen spreken. Hierdoor wordt de Porsche Cayenne Coupé een 2+2 SUV.

340 of 550 pk

Bij de lancering biedt Porsche twee versies van de Cayenne Coupé aan. De eerste krijgt een 3

De Porsche Cayenne Coupé Turbo kan je nu al bestellen, met leveringen vanaf mei. De prijs voor de V6 bedraagt 87.000 euro, voor de V8 wordt dat 150.900 euro. De Cayenne Coupé krijgt standaard wel het Sport Chrono pack en het PASM gestuurd onderstel.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer