Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Peugeot op Salon 2012 – Mikken op premium

Sinds enige tijd probeert Peugeot zich naast de Duitse drievuldigheid te hijsen. Peugeot wil premium worden en probeert dit op het Salon in de verf te zetten.

Maar voor we daar verder op ingaan, eerst even dit: Peugeot helpt mee om het Salon van Brussel internationaal in de schijnwerpers te plaatsen door een wereldpremière op de Heizel te plannen. Helaas is dat niet de 208. Voor het eerst krijgen we hier de gefacelifte 107 te zien, samen met de Citroën C1 en de Toyota Aygo. Net als bij de anderen gaat het hier om nieuwe lichtblokken, led-dagrijlichten, een verbeterd interieur en een verbeterde mechaniek die tot een lager verbruik moet leiden.

Luxe & hybride

Waar de 107 de instapper in het gamma is, moet de 508 RXH het publiek doen wegdromen. Deze ‘all road’ en hybride variant van de 508 break staat hoger op zijn poten, oogt stoer en beschikt over aandrijving op zijn vier wielen. De verbrandingsmotor werkt vooraan, de elektrische motor achteraan. In de lente staat hij in de toonzalen. En nog steeds bij de hybrides, maken we in Brussel het Belgisch debuut mee van de 3008 Hybrid4. Die beschikt over dezelfde aandrijving als de 508 RXH en de Citroën DS5, een combinatie van een 2.0 HDi turbodiesel en een elektrische motor. Samen zijn ze goed voor een piekvermogen van 200 pk.

Voor de show

Peugeot fleurt zijn stand wat op met enkele van zijn meest recente concept cars. Eerst en vooral is er de HX1, een dynamische monovolume met 6 plaatsen van 5 meter lang, maar slechts 1,37 meter hoog.

Daarnaast valt vooral de spectaculaire EX1 op, een roadster met een volledig elektrische aandrijving, goed voor 340 pk. En hij is meer dan alleen show, want hij schreef in Montlhéry en op de oude Nürburgring enkele snelheidsrecords op zijn naam.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Peugeot

Klik hier en zoek uw occasie Peugeot tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Peugeot, en een selectie van tweedehandse Peugeot’s.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer