Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Peugeot EX1 – Elektrisch record op de ‘Ring

EX1, Peugeots sportieve elektrische prototype, heeft de voorlopig snelste ronde op de oude Nürburgring op zijn conto gezet.

De EX1 heeft al verschillende rechtuit acceleratierecords voor elektrische voertuigen aan diggelen gereden. Nu heeft hij ook een ronderecord op een echt circuit te pakken.

Tot zover het opbeurende nieuws. De nieuwe snelste rondetijd bedraagt 9’01”338 en is een verbetering van het oude record voor elektrische voertuigen van 50 seconden. Niet slecht dus, alleen is het rondje niet zo indrukwekkend wanneer we het vergelijken met de rondjes in 7 minuten en minder van Porsches en andere sportieve modellen met een benzinemotor. De rondetijd van de EX1 valt te vergelijken met die van de Ford Focus ST, het vorige model. En met zijn twee elektromotoren van elk 170 pk heeft de EX1 wel wat onder het pedaal. Nadeel is wel zijn gewicht dat, batterijen incluis, 1.000 kg benadert.

Maar goed, dit is ongetwijfeld een eerste stap in een hele evolutie. En de EX1 heeft het rondje op de 20 km lange martelbaan overleefd, wat ook al een goed teken is.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Peugeot

Klik hier en zoek uw occasie Peugeot EX1 tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Peugeot EX1, en een selectie van tweedehandse Peugeot’s.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer