Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Peugeot 208 T16 Pikes Peak – Hoogtestage

In de wereld van het theater zou dit de generale repetitie zijn. Sébastien Loeb trok met de Peugeot 208 T16 naar de Mont Ventoux als laatste voorbereiding op de Pikes Peak in Colorado (USA). Hij is klaar.

Je zou het ook een hoogtestage kunnen noemen. Met de hele ploeg, met de auto in de juiste kleuren en met de piloot die eens in echte omstandigheden kan testen waar hij zich in de VS aan kan verwachten. De Mont Ventoux was een meer dan schitterend decor om de Peugeot 208 T16 eens aan de tand te voelen.

6 km, 1.909 meter hoog

De Ventoux is niet alleen een mythe in de fietswereld. Nog voor er auto’s de Pikes Peak uitprobeerden, was er in 1902 al een eerste wedstrijd tegen de klok op de Mont Ventoux. De beste auto’s van die tijd streden er om de overwinning. Een symbolische plek dus, die Peugeot uitkoos om de laatste afstellingen van de 208 T16 te doen voor hij op transport gaat naar de Verenigde Staten. Daarvoor koos Peugeot voor de laatste 6 kilometer op de mythische berg, naar een hoogte van 1.909 meter. Natuurlijk, in de VS racet Loeb naar 4.000 meter hoogte.

Echte omstandigheden

De test was natuurlijk goed voor Loeb om al een idee op te doen van wat hem te wachten staat. ‘Het is niet de kracht die me nu nog versteld doet staan (hoewel, met 875 pk voor 875 kg, nvdr). Daar ben ik intussen aan gewend. Wel is het zo dat je je hier sneller in de cruciale zone bevindt voor de bocht. Waar je op een circuit gewoon op de rem gaat staan aan het 100 meter bordje, kom je hier aan in vijfde of zesde zonder goed te weten waar je moet beginnen te remmen.’

Enkele weken geleden dook er een video op van Loeb op YouTube, waarin hij nog aangaf dat de Peugeot 208 T16 nog te springerig was op bulten en dat de voortrein nog te nerveus reageerde. Kritieken die tijdens deze testsessie dienden beantwoord te worden.

De training op de Ventoux was er overigens niet alleen voor de afstellingen van de Peugeot en voor Loeb, maar ook voor de technische staf. Die konden nu beter onderzoeken wat de effecten van verschillende afstellingen gaan zijn. Maar goed, de Ventoux is één ding. De finish van Pikes Peak ligt op 4.300 meter hoogte.

De volgende etappe bevindt zich in de VS, met een reeks kwalificatieproeven. Die vinden plaats op 8, 9, 14, 15 en 16 juni. De wedstrijd zelf vindt plaats van 24 tot 30 juni. Loeb heeft nog wel wat werk voor de boeg voor hij in de voetsporen van Vatanen kan treden.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Peugeot 208 T16

Klik hier voor een overzicht van Peugeot 208 T16, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer