Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Opel – Eindelijk nieuwe motoren

Een verantwoordelijke van het merk had het ons onlangs nog toevertrouwd: Opel komt met een heel nieuw gamma aan motoren. Te beginnen met de 1.6 Turbo benzine. Dat is nu bevestigd.

Tijdens de eerste tests van de Opel Astra GTC had een verantwoordelijke van Opel ons al tijdens het diner naar onze indrukken gevraagd. We deelden toen onze ontgoocheling mee die we hadden ervaren met de bestaande 1.6 Turbo benzinemotor met 180 pk. Op fluistertoon antwoordde hij toen: ‘U heeft gelijk. We zijn bezig aan een nieuwe generatie motoren, en die is voor binnenkort.’

Tot 200 pk

Hij heeft ons niet voor de gek gehouden. Opel kondigt nu inderdaad officieel de komst aan van een heel nieuwe motorenreeks. De eerste in de rij wordt de 1.6 benzine, onder de noemer Ecotec Sidi. Deze turbomotor met directe inspuiting en start/stop wordt aangekondigd met een verbruiksdaling van 13 procent ten opzichte van de huidige generatie. Daarenboven kan hij pronken met een gestegen vermogen. Zo zijn maximumwaarden van 200 pk en 300 Nm mogelijk, dat laatste vanaf 1.700 opm. Dat geeft hem meteen een recordwaarde in zijn gamma. Hij is meteen geschikt voor een uitgebreid voertuigenpallet, gaande van de Corsa (OPC?), over de Insignia, tot de Mokka. We zullen hem ongetwijfeld ook bij Chevrolet mogen ontmoeten.

De productie van deze nieuwe motor start eind dit jaar in de Hongaarse fabriek in Szentgotthardt.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Opel

Klik hier en zoek uw occasie Opel tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Opel, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer