Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Opel op het Autosalon van Brussel – Paleis 7 – Ampera gaat in de tegenaanval

Vergeet de discrete Ampera hybride. Hier is zijn 100% elektrische opvolger die er een stevige lap op wil geven en meteen goed is voor een Belgische première op de Heizel.

De Ampera krijgt een ‘E‘ toegevoegd (Ampera-E) om een streep onder het verleden te trekken. Het nieuwe model functioneert 100% elektrisch en wil deze alternatieve aandrijving populair maken door vooral komaf te maken met de angst om zonder stroom te vallen. Dankzij een uitgekiend concept zitten er onder de vloer genoeg batterijen om 500 km ver te rijden. En dat zonder de Ampera-E te muilkorven, want de 204 pk en 340 Nm verzekeren zeer degelijke prestaties. Deze compacte gezinswagen wint ook aan functionaliteit en biedt plaats aan vijf passagiers.

Lease Car of the Year

Met de titel van Lease Car of the Year 2016 op zak overtuigt de nieuwe Astra vooral met zijn dynamisch rijgedrag, dat onder meer te danken is aan een stevige afslankkuur (- 200 kg), en meer functionaliteit om de Golf-rijders te verleiden. Het sportieve imago wordt bovendien op de circuits gecultiveerd met de TCR-raceversie die ook op de Opel-stand staat te pronken.

De net gelanceerde nieuwe Mokka kreeg een lichte restyling van zowel het koetswerk als het interieur. Aan boord valt vooral het eenvoudigere dashboard van een hoogwaardigere kwaliteit op. Verder wordt het motorengamma uitgebreid met de 1.4 turbo directe injectie goed voor 152 pk, die van de Astra werd geleend.

Ook al worden de monovolumes iets minder populair, toch kreeg de Zafira nog een kleine opfrisbeurt met een nieuwe grille en een hertekende middenconsole met een lager geplaatst scherm.

Concept GT

En dan is er nog de prachtige Concept GT die een fantastische visie geeft op een toekomstige sportwagen die door een ‘Blitz’ lijkt getroffen. Een zuivere stijloefening die zeker een bezoekje waard is.

Tussen de 33 tentoongestelde voertuigen op de Opel-stand staan nog enkele andere blikvangers, zoals de avontuurlijke Rocks-versie van de Karl, en niet minder dan 16 bestelwagens waaronder de nieuwe Combo die nauw verwant is met de Fiat Doblo.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer