Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Opel Karl – Nu Chevrolet toch weg is…

Chevrolet laat de Europese markt voor wat die is, maar dat neemt niet weg dat GM in elk mogelijk segment van de markt aanwezig wil zijn. Met Chevrolet had het de Spark. Opel staat nu klaar om die fakkel over te nemen… met de Karl.

De Opel Adam wil een fashion-stadsauto zijn, naar het voorbeeld van de Fiat 500 en de Smart forfour/Renault Twingo. Anderzijds nemen de ‚ernstige’ concurrenten als de Hyundai i10 en de VW Up ook hun deel van de markt in. De Agila bevindt zich voor Opel wat te veel tussen twee stoelen. En dus komt de Karl op de proppen. De naam verwijst naar de zoon van de stichter van Opel… Adam Opel. Karl was diegene die zijn fietsenmakende vader ervan overtuigde om het te proberen met twee extra wielen.

3,68 meter

Zo lang is de Opel Karl. Dat is slechts 4 cm meer dan de Spark… Wil dat zeggen dat de Karl gebaseerd is op de Spark? Opel geeft nog niet voldoende informatie mee om daar een besluit uit te trekken. Maar bekijk beide auto’s eens naast elkaar en u ziet meteen de gelijkenissen. Een andere tip: Opel stelt dat deze mini-stadswagen vier volwassenen aan kan, terwijl de Adam dat niet kon ondanks 2 cm meer ruimte. In de gaten te houden dus….

De Karl krijgt de nieuwe 1.0 driecilinder motor met 75 pk, de atmosferische versie van de uitstekende 1.0 Turbo in de Adam. De Karl belooft dus al de stilste motor in zijn klasse te hebben. Hij zal ook een uitrusting krijgen die we nog niet vaak gezien hebben in dit segment. Zo kan hij over een rijvaksensor beschikken. Het IntelliLink infotainmentsysteem duikt in de optielijst op. De Opel Karl komt volgende zomer op de markt, aan een prijs die onder 10.000 euro moet duiken.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer