Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Opel Karl – De onverwachte Opel

Opel slaat onverwacht toe: er komt een nieuw model in het gamma, nog onder de Adam. We weten nog niet veel van de kleine, maar wel al zijn naam: Karl.

Sinds enkele jaren trekt Opel in zijn communicatie volop de kaart van Duits merk. Daar helpen dan volgens diezelfde communicatoren ook Duitse namen bij: dus, de Opel Karl.

3,68 meter

Meer dan dit plaagbeeld geeft Opel nog niet vrij. Wel zegt het merk dat de Karl een vijfdeurs model wordt van 3,68 meter. Dat is 32 cm minder lang dan de - eigenlijk verwachte - nieuwe Corsa en 2 cm minder dan de zelf al zeer compacte Adam. Opel zal hel aanbieden met vier of vijf plaatsen. Het is maar te hopen dat de ingenieurs wonderen kunnen verrichten in het interieur van de Karl, want in de Adam kan je de zitplaatsen achteraan met wat slechte wil quasi symbolisch noemen.

Nog even voor de geschiedenis: Adam Opel is de stichter van het merk Opel, opgericht in 1862. Maar hij was een fietsenproducent. Zijn zonen Carl, Wilhelm en Friedrich (kennen we hier de opvolgers van Astra en Insignia?) starten 36 jaar met de eerste Opel auto’s.

De Opel Karl wordt de kleinste en dus ook de goedkoopste van het gamma. Zijn komst staat voor 2015 geprogrammeerd, en hij beleeft zijn debuut waarschijnlijk in Genève in maart.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer