Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Opel Insignia Country Tourer – Het logische vervolg

Net zoals het geval was met de vorige generatie van de Opel Insignia, krijgt ook deze een alleterreinbreak. De Country Tourer straalt net zoveel klasse uit.

De alleterreinbreak wordt stilaan onontkoombaar voor al wie zijn break premium-allures wil geven. We verwachtten er ons dus wel aan, dat de ambitieuze en kwaliteitsvolle nieuwe Insignia ook een versie ‘met rubber botten’ zou presenteren.

+ 20 mm

Het recept is klassiek: de gewone Insignia break is 20 millimeter hoger gelegd en krijgt de inmiddels klassieke beschermstukken die onderaan de bumpers zichtbaar zijn. Ook de wielkasten en de zijschorten krijgen bijkomende bescherming. Hij krijgt ook zijn eigen setje velgen, hoogstwaarschijnlijk in 19- of zelfs in 20-duim.

De Opel Insignia Country Tourer wil meer dan ooit een reiswagen zijn. Ten opzichte van de vorige generatie Insignia, heeft Opel de wielbasis met bijna 20 centimeter verlengd. Achteraan is de beschikbare ruimte ‘vorstelijk’, terwijl de koffer eveneens groot uitvalt. Met de achterbank neer is maximaal 1.665 liter beschikbaar. Op het dak kan je voor 100 kilogram aan last vastsnoeren.

4x4

De Opel Insignia Country Tourer krijgt standaard vierwielaandrijving, al is dat geen simpel systeem om hem uit de modder te trekken. Nee, Opel koos voor een systeem met vectoriële koppelverdeling. Hierdoor kan hij op asfalt een stuk virieler voor de dag komen. We verwachten ook dat hij uitsluitend met de meest krachtige motoren zal worden aangeboden. Maar die details geeft Opel nog niet vrij. Afwachten dus.

De bestelboekjes worden in juni geopend, de eerste leveringen staan gepland rond zijn officiële voorstelling, op het Autosalon van Frankfurt in september.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer