Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Opel GT X Experimental – De toekomst van Opel staat klaar

Dit is geen traditionele concept car, een ‘brand concept vehicle’. De GT X Experimental laat zien hoe Opel de komende jaren ingrijpend zal veranderen. Wat moeten we onthouden?

Voor PSA moet het een hele klus zijn om na de overname van Opel de merken Citroën, Peugeot en Opel duidelijk van elkaar te onderscheiden, ook al opereren ze grosso modo in dezelfde prijsvork. Maar klaarblijkelijk is men daar nu toch in geslaagd.

Liever dan een echte hiërarchie op te trekken, zoals de VW Groep doet met bijvoorbeeld Skoda, VW en Audi, wil PSA liever sterke identiteiten uitwerken voor zijn merken. Daarmee wordt eerder de gevoeligheid voor een bepaald merk aangesproken, dan de koopkracht. Dit is hoe Opel als merk moet evolueren.

Nieuw Duits karakter

Dit is hoe de toekomst van Opel er uitziet, waarbij traditionele Duitse waarden als technisch vernuft, kwaliteit en betrouwbaarheid bovenaan blijven, maar waar warmte en een open geest aan worden toegevoegd. Dat moeten we allemaal zien in de erg puur ogende Opel GT X Experimental, die al toont hoe de toekomstige Opels er zullen uitzien. Het belangrijkste aspect is de Opel Vizor, waarbij het hele radiatorrooster verwikkeld zit in één donkere band. Daarin zijn de lichtblokken opgenomen, het logo en de sensoren voor de rijhulpen.

Opel bestempelt zijn nieuwe stijl als ‘visuele detox’. Zo treffen we in het interieur slechts één scherm aan, in plaats van het veelvoud aan schermen die we tegenwoordig zo vaak zien. Het merk kondigt ook aan dat het één van zijn sterkste punten nog verder wil in de kijker zetten: het zo veel mogelijk technologie bereikbaar maken voor een breed publiek. Opel was bijvoorbeeld het eerste non

We kijken al uit naar de toekomst.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer