Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Opel Grandland X – (Nogmaals) Bedankt Peugeot

Opel kan eindelijk nog eens een groot gat in zijn gamma vullen sinds het verdwijnen van de Captiva in 2014. Met de Grandland X is er eindelijk nog eens een SUV voor gezinnen in de catalogus te vinden.

Zoals beloofd eind 2016, vergroot Opel zijn gamma met twee SUV’s in de loop van dit jaar. De compacte Crossland X is voor binnenkort, we kunnen hem eind mei al testrijden. De volgende wordt officieel voorgesteld tijdens het Salon van Frankfurt in september, om al snel daarna in de showroom te volgen. Al is er nog geen exacte datum aangekondigd.

3008

Wie de actualiteit van dichtbij volgt, die weet dat de Crossland rechtstreeks is afgeleid van de Peugeot 2008. Een beslissing die al dateert van voor de verkoop van Opel door GM aan Peugeot. Hetzelfde geldt voor de Opel Grandland X, maar die deelt zijn basis dan weer met de uitstekende Peugeot 3008. De afmetingen van de Duitser zijn identiek aan die van de Fransman: 4,48 meter lang, 1,84 meter breed, 1,68 meter hoog, een wielbasis van 2,68 meter en een koffer van 514 tot 1.652 liter.

De Grandland X neemt ook het tractiecontrolesysteem aan de voorwielen over van de PSA-groep: de Grip Control. Die maakt het mogelijk om ook zonder vierwielaandrijving beter vooruit te komen in slechte omstandigheden. Opel kondigt nog geen motoren aan, maar eigenlijk hoef je maar naar de Peugeot-catalogus te kijken om te weten wat er op komst is.

De mechaniek mag dan PSA zijn, maar het uiterlijk is helemaal Opel, zowel binnen als buiten. Naast de Grip Control biedt Opel zijn eigen technologie aan, zoals de intelligente led-lichten of de geconnecteerde OnStar-diensten bijvoorbeeld.

Zoals gewoonlijk zal Opel zijn info over de Grandland X met mondjesmaat lossen, tussen nu en het Salon van Frankfurt in september.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer