Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Opel Crossland X – Verlichte geest

Opel toont officieel zijn nieuwe stads-crossover die naast de Mokka X zal plaatsnemen. Deze Crossland is nog maar een begin van een offensief, de tweede van zeven nieuwe Opels die Opel in 2017 wil lanceren.

Dit jaar zullen we veel over Opel praten. We weten al dat de nieuwe Insignia er zit aan te komen, en hier krijgen we al het tweede deel van het productoffensief te zien: de Opel Crossland X.

Stedelijk

Hij maakt Opels portefeuille ongewoon: het merk zal niet één maar twee crossovers in het B-segment tellen. Maar daar waar de Mokka X vooral sportief wil zijn, laat de Crossland X zich kennen als een meer stedelijke keuze, minder sportief ook. Zo zal hij geen vierwielaandrijving aanbieden, zelfs niet in optie.

Met 4,21 meter lengte is de Crossland X 10 centimeter korter dan de Astra, maar hij is even hoog. Dat zou een goede binnenruimte moeten garanderen met flink wat plaats op de achterbank. Ook de koffer is met 410 liter een van de grotere in zijn segment.

Goed voorzien

Over de mechaniek laat Opel nog niets los, maar over de snufjes weten we wel al meer. De nieuwe crossover van Opel kan wel eens de meest technologische in zijn klasse worden. Zo krijgt hij een camerazicht over 180 graden, OnStar-butlerdiensten, verkeersbordherkenning, smartphone-laden via inductie, Android Auto en Apple Car Play, verwarmd stuur en dito voorruit, vermoeidheidssensor, rijvaksensor, botsingwaarschuwing, head-up-display, full-led adaptieve koplampen, en de lijst loopt maar door.

Opel heeft zich de gewoonte eigen gemaakt om bijzonder goed uitgeruste auto’s aan bijzonder scherpe prijzen naar de markt te brengen. Daarmee heeft het merk hier alle kans op slagen. Al zouden we eerst wel eens de prijzen willen zien. Daarop is het nog even wachten. Ook zijn lancering is nog niet bekend.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
volvo ex30 407

1 op de 5 geregistreerde EV’s in Europa heeft Chinees paspoort

Autonieuws
Ontdek meer