Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Opel Ampera – 7.700 euro goedkoper

De Opel Ampera, een elektrische auto met verbrandingsmotor die het rijbereik vergroot, mag met een flinke korting de deur uit. Liefst 7.700 euro gaat er van de prijs af, tot net geen 40.000 euro.

De Ampera is Opels variant van de Chevrolet Volt. Op batterijen raakt deze gezinswagen 80 kilometer ver, maar met de steun van de benzinemotor – die de elektrische motor dan voedt – kan je tot 500 kilometer ver.

Maar de hoge aanschafprijs bleek een belangrijke hindernis. Die komt nu omlaag, waarbij Opel argumenten aanreikt als ‘een goedkoper productieproces’, maar ook ‘een engagement om elektrisch rijden voor iedereen bereikbaar te maken.’ 7.700 euro is een indrukwekkende tegemoetkoming van Opel, maar de vraag blijft of het veel uitmaakt. Voor een modaal gezin is 39.900 euro ook bijzonder veel geld. Opel gooit er bovendien een gratis laadpaal voor thuis tegenaan, inclusief de installatie. De actie geldt wel uitsluitend voor stockwagens.

Chevrolet Volt niet

Wie het allemaal wat tandenknarsend moet aanschouwen, is de Europese Chevrolettak. Want een identieke prijsverlaging van de Volt staat momenteel nog niet gepland. Of een Chevrolet Volt in Europa dan nog wel zin heeft, luidt de hamvraag. (jd)

Klik hier voor alle nieuws over het merk Opel

Klik hier en zoek uw occasie Opel Ampera tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Opel Ampera, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer