Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Opel Ampera-e – Onze eigen Chevrolet Bolt

Op het jongste CES Salon in Las Vegas heeft GM een volledig elektrisch model voorgereden, de Chevrolet Bolt. Die krijgt ook aan onze kant van de oceaan een kans, onder een Opelbadge.

Zoals de kleine ‘e’ achteraan aangeeft, hebben we hier te maken met een volledig elektrisch aangedreven auto. Dus zonder ‘hulp’ verbrandingsmotor zoals nog het geval is bij de gewone Ampera.

Meriva

De Ampera-e lijkt op een gewone monovolume, zoals de Opel Meriva zeg maar. Hij is wel iets korter: 4,2 meter lengte tegenover de 4,3 meter die een Meriva meet. Hij krijgt een elektrische motor die 200 pk en 360 Nm ontwikkelt, gevoed door batterijen van 60 kWh sterk. Zo moet de Opel Ampera-e een rijbereik van meer dan 300 kilometer krijgen. Dat zijn tenminste de gegevens van de Chevrolet Bolt.

De precieze technische details van de Opel komen pas vrij bij zijn onthulling, op het Salon van Genève begint maart. De cijfers zouden echter gelijkaardig moeten zijn. Het merendeel van de beelden die we hier meegeven, zijn overigen Boltfoto’s. Opel heeft nog maar twee foto’s laten zien.

Ambities

Met deze Opel Ampera-e toont GM opnieuw duidelijke ambities in Europa. Karl-Thomas Neumann, CEO van de Opel Group: “De nieuwe Opel Ampera-e legt de weg open naar elektrische mobiliteit. Hij veegt obstakels weg als de hoge prijs en de beperkte autonomie.” We zijn dus al zeer benieuwd hoe dicht het echte rijbereik die beloofde 300 kilometer zal benaderen en hoeveel hij zal moeten kosten. Want de prijs was net al een belangrijke hinderpaal voor de nochtans uitstekende Opel Ampera. De lancering is voorzien voor 2017.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer