Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Opel - Paleis 5 – Alles op de Astra

Bij Opel zet men alle zeilen bij om u maximaal van de nieuwe Astra te doen genieten. Zowel de vijfdeursversie als de Sports Tourer (break) staan er in de spotlights.

Meer dan dertig wagens stelt Opel op zijn stand in Paleis 5 tentoon. De hoofdrol gaat naar de nieuwe Astra, die liefst 200 kilogram lichter is geworden dan zijn voorganger. Bovendien neemt hij minder plaats in op de weg, maar hebben de inzittenden meer ruimte ter beschikking gekregen. Wie voldoende wil bijtellen, kan zelf intelligente led-koplampen uit de opties selecteren.

Daarnaast krijg je in Belgische première ook al de Opel Astra Sports Tourer te zien, ook al duikt die pas in de lente van 2016 in de showrooms op. Opel stelt dat de nieuwe Astra de eersten zijn in een reeks van 29 nieuwe Opels die we tussen nu een 2020 mogen verwachten.

Kleintjes en aardgas

Voor het overige zet Opel vooral in op zijn kleintjes, met de verbazende Karl die met zijn 1.0 benzine met 94 gr/km CO2 fiscaal vriendelijk is. De Adam Rocks S mag dan weer de 1.4 turbobenzine met 150 pk showen. Nog wat sneller is de Opel Corsa OPC, die zijn 1.6 turbobenzine tot 207 pk stuwt. Een mechanisch sperdifferentieel brengt al dit vermogen naar de voorwielen. Wie geïnteresseerd is in de fiscale voordelen die een CNG (aardgas) auto te bieden heeft, moet zeker naar de Zafira Tourer kijken op de stand.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer