Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Nissan NV200 – Nissan levert New Yorkse taxi’s

Nissan heeft het contract beet om vanaf eind 2013 de nieuwe New Yorkse taxi’s te leveren. Met de NV200 doet voor het eerst een busje zijn intrede.

De Nissan NV200 haalde het na een zoektocht van 2 jaar van 2 andere concurrenten: de Ford Transit Connect en de Karsan uit Turkije. Allen busjes, waarmee de New York City Taxi and Limousine Committee definitief afscheid neemt van de klassieke Ford Crown Victoria, bekend uit films als… nu ja, alle films eigenlijk.

Voor Nissan is het een mega-order, geschat op meer dan 1 miljard dollar (674 miljoen euro). In New York rijden 13.200 geel-zwarte taxi’s rond, die vanaf eind 2013 vervangen worden door deze Japanner.

De NV200 kwam als beste uit een bevraging onder 23.000 taxigebruikers. Hij moest ook zuiniger zijn dan de oude Crown Victoria. Nissan biedt de NV200 in eerste instantie met een 2.0 benzinemotor aan, maar voorziet in het design ook de mogelijkheid om een elektrische krachtbron in te bouwen. Bovendien start Nissan een pilotproject met zes Leafs om de taximaatschappijen te overtuigen van de werking van elektrische voertuigen.

Londense taxi

Nissans busje heeft wel wat weg van de Londense taxi. Hij biedt plaats aan 4 inzittenden en hun bagage. De passagiers kunnen makkelijk in- en uitstappen langs de schuifdeuren, terwijl een stopcontact toelaat verder te werken in de taxi. Hij kost 29.000 dollar (net geen 20.000 euro). Elke dag nemen 600.000 mensen de taxi in New York.

Cool?

Een ding is zeker, ook al wijzigt het kleurenpatroon niet, toch zal het New Yorkse straatbeeld ingrijpend veranderen. Om nog te zwijgen van de deuk die het Amerikaanse patriottisme oploopt. Of ziet u ook niet meteen een even cool vervolg op ‘Taxi Driver’ met een Nissan?

Klik hier voor alle nieuws over het merk Nissan

Klik hier en zoek uw occasie Nissan NV200 tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Nissan NV200, en een selectie van tweedehandse Nissan’s.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer