Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Nissan Micra – Niet meer voor oma’s

Herinnert u zich nog de Nissan Micra, dat leuke ronde stadswagentje waar vooral oudere dames mee reden? Vergeet dat beeld, oma heeft baskets nodig om in de nieuwe Micra te mogen.

Enkele dagen voor zijn onthulling op de Mondial de l’Automobile in Parijs probeerde Nissan al te plagen door een revolutie aan te kondigen. ‘Dat zal wel’, dachten wij. Bleek dat we verkeerd gedacht hadden. De nieuwe Nissan Micra is effectief revolutionair anders.

Sway

De realiteit is dat we de Sway concept car uit het oog verloren waren, ook al had die bijvoorbeeld ook op het Salon van Brussel gestaan. Eigenlijk was die de aankondiging van de nieuwe Micra. De Nissan Micro, met roots die teruggaan tot 1982 is in alle vier zijn voorgaande generaties gekenmerkt door ronde, zachte vormen. Een auto die geen vlieg kwaad doet. Deze vijfde generatie lijkt met de vingers in het stopcontact te hebben gezeten. Hij is met een scheermes gepend, dynamisch en zelfs een beetje agressief. Ja, dat is een revolutie. En volgens ons heeft hij ook een knappe vorm.

Geek

De nieuwe Nissan Micra is 13 cm langer dan zijn voorganger en hij bulkt vooral van de technologie: automatische noodremhulp, snelheidsbegrenzer en intelligente airbags maken deel uit van de standaarduitrusting. Daarbij kunnen afhankelijk van de gekozen afwerking nog een dodehoeksensor, verkeersbordherkenning, rijvaksensor met stuurcorrectie, 360 graden camerazicht en nog andere snufjes komen. Niet dat dit uitzonderlijke opties in dit segment zijn, maar we weten dat Nissan ze gewoonlijk aanbiedt aan een competitieve prijs.

Wat de mechaniek betreft, liggen de zaken eenvoudig. Er is een 0.9 driecilinder turbo of een 1.5 turbodiesel. Beide hebben 90 pk. Later volgt nog een 1.0 viercilinder benzineblok met 73 pk.

De laatste revolutie: dit wordt de eerste Nissan die in Frankrijk wordt geproduceerd. Hij komt uit de Renaultfabrieken in Flins, waar de Clio al van de band rolt waarmee de Micra zijn platform deelt. Ook de Zoé is daar gebouwd.

De nieuwe Nissan Micra debuteert in maart 2017 in Europa. Meer details volgen later nog.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer