Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Nissan Leaf – Net zoals Electrabel

Neen, het is niet dat deze twee elkaar gevonden hebben om – we zeggen maar iets – eindelijk werk te maken van meer elektrische laadpunten in ons land. Nee, net als Electrabel laat Nissan de prijs zakken, voor zijn elektrische Leaf.

In heel Europa laat Nissan de prijs van de Leaf met 3.000 euro zakken. De prijsdaling gaat meteen in. En in tegenstelling tot het energiebedrijf heb je hier geen vertaler nodig om te begrijpen hoeveel de winst voor de consument is. Klaar en duidelijk: 3.000 euro.

Bij ons brengt dit de prijs van de Leaf van 36.990 euro naar 33.990 euro. Samen met de lagere elektriciteitsprijs, maakt dit de Leaf een stuk gunstiger wanneer je het totaalbeeld bekijkt. Het goede nieuws is nog niet gedaan. Nissan kondigt nog in de loop van dit jaar de productiestart aan van een in Europa geproduceerde Leaf. Dat zou Groot-Brittannië kunnen zijn. Dit moet ook een gunstig effect hebben op de prijs.

2013, een jaar dat eindelijk eens goed nieuws brengt voor de elektrische auto.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer