Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Nissan GT-R Nismo – GT-R krijgt Nismo-kuur

De volgende Nismo is bekend. De zo al indrukwekkende Nissan GT-R krijgt na de Nismo-behandeling bijna 600 pk en 652 Nm koppel. Is dit de nieuwe meester van de Nordschleife?

Dat er meer Nismo's op komst zijn, was ons al duidelijk gemaakt bij de voorstelling van de Nissan 370Z Nismo.

Na deze en de Juke, is het nu aan de topper onder de Nissans om nog wat aan sportiviteit te winnen. Om het Nismo-credo geloofwaardig in te vullen, plukte Nissan de turbo's van zijn GT3 racemachine. Die geven de 3.8 V6 meer ademkracht. Hij haalt met 597 pk en 652 Nm indrukwekkende cijfers. We weten nog niet hoe snel hij aan 100 zal staan, maar je zal niet tot vier hoeven te tellen. Wat Nissan bij wijze van technisch snoeven wel al meegeeft, is dat hij bij 300 km/u 100 kilogram meer neerwaartse druk geeft. Oh ja, en hoe doet een rondje Nordschleife in 7'08". Bij Porsche horen we nu al tandengeknars.

Cijfers

De GT

Andere behandeling

Rest nog de vraag: wat zal de meerprijs zijn ten opzichte van een gewone GT-R. Wanneer je weet dat de carrosserie een andere behandeling krijgt in de opbouw om nog meer stevigheid te bekomen, dan weet je dat Nissan er geld tegenaan gooit. Maar over de precieze prijs houdt Nissan nog even de lippen stijf opeen. Een gewone GT-R met 50 pk minder kost 92.500 euro. Overigen kreeg ook die GT-R een update.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer