Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Nieuwe designer naar Genesis – De uittocht duurt voort

De Hyundai-groep heeft een nieuwe rekruut vast om de luxemodellen te ontwerpen onder de Genesis-vlag. Hij tekende voordien… de Bugatti Chiron.

Zijn naam is Alexander Sepanov, hij is in 1973 in Tbilisi in Georgië geboren en met zijn rock-look en zijn Metallica-T-shirt zien we hem alles doen, behalve een auto van 1,5 miljoen euro ontwerpen. Nochtans was hij bij Bugatti de verantwoordelijke voor het exterieur design van de Chiron, nadat hij eerder aan de Lamborghini Huracan werkte. Nu verhuist hij dus naar Seoul.

Talentvlucht

Het is een gewoonte bij Hyundai om mensen weg te lokken bij de Duitse merken. Dat begon met de Duitse designer Peter Schreyer, die tien jaar geleden bij Kia begon na een lange carrière bij Volkswagen en Audi. Vervolgens ging ook Albert Biermann overstag voor de Koreanen. Deze prestatiespecialist werd weggeplukt uit de M-divisie van BMW. In 2015 lokte Hyundai onze landgenoot Luc Donckerwolke weg bij de VW-groep, meer bepaald bij Bentley. Hij kreeg de leiding over het designdepartement van het nieuwe merk Genesis. Eerder dit jaar kwam ook Sangyup Lee aansluiten bij Genesis, een oude bekende van Donckerwolke bij Bentley. En nu komt er dus nog eentje bij. Dat moet toch zure gezichten opleveren in Duitsland, niet?

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer