Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Michel Vaillant trekt naar Le Mans – Vaillant is 60

Voor zijn zestigste verjaardag trekt Michel Vaillant opnieuw naar de 24 Uren van Le Mans. Hij neemt er de handschoen op tegen Porsche.

Het nieuwe album van Michel Vaillant ligt op 2 juni in de winkel. Het werd nu voorgesteld bij Porsche in aanwezigheid van André Lotterer, die ook een belangrijke rol krijgt in het verhaal. “Ik heb de autosport leren kennen via de strip, nooit had ik gedacht dat ik er ooit zelf een rol in zou spelen”, lacht de piloot.

LMP2

Het nieuwe luik van de Vaillant-reeks is bijzonder. Speciaal voor deze zestigste verjaardag brengt het Rebellion-team twee echte Vaillantes aan de start in de LMP2-categorie in de komende 24 Uren van Le Mans. “We hebben ook speciaal een uitzondering gevraagd – en gekregen – om het startnummer 13 te mogen gebruiken, een belangrijke verwijzing naar één van de albums”, zegt Denis Lapière, samen met Philippe Graton tegenwoordig bedenkers van de Vaillant-reeks.

In het nieuwe album vindt Michel Vaillant – ‘de enige piloot die ook nog tegen Fangio racete’, zegt Philippe Graton – Porsche op zijn weg, in een mengeling van ‘vroooars’ en ‘ziiiiiii’. Ook Vaillant gaat mee met zijn tijd. Alleen wacht aan het einde een onaangename verrassing.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer