Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Met de Amazon en Patrick Snijers naar Monte Carlo – Oud en nieuw verenigd

Stoffel Mulier en Chris Goris zijn één van de acht Belgen die voor het teamklassement in de komende Historic Monte Carlo rally gaan. In zijn Volvo Amazon uit 1967 kan Mulier rekenen op steun van oud-kampioen Patrick Snijers, die de weg verkent met een Volvo S60 Polestar.

Stoffel Mulier is een Volvo-liefhebber in hart en nieren. Vorig jaar nam hij voor het eerst deel aan de Monte Carlo Historique met de Amazon. “We waren al gauw bij de eerste honderd, maar omdat we zonder assistentie reden was de wagen redelijk zwaar geladen. Dat hebben we ons beklaagd op de laatste proeven in de bergen. Maar toch, met een plek bij de eerste honderd waren we al ruim tevreden. Maar dit jaar moet het beter.”

Ouvreur

Om het toeval geen kans te geven, krijgt Mulier de best mogelijke ‘ouvreur’. Dat is een chauffeur die voor de rallywagens het parcours op gaan al een verkenningsronde maakt en zo de omstandigheden kan inschatten. De Monte Carlo staat bekend als één grote valstrik: ijzel en sneeuw loeren om de hoek. Snijers is niet alleen zevenvoudig Belgisch en een keer Europees kampioen, maar reed ook verschillende WK-proeven. Zo werd hij in de Monte Carlo van 1989 zesde, en tweede Toyota (Celica GT-4) achter drie ongenaakbare Lancia Delta’s.

Ervaring zat dus, zeker omdat Snijers ooit nog zelf ouvreur was voor Juha Kankunnen in de Monte Carlo. “Dat vertelde Patrick aan Roel Geraerts van Carcave, die vroeg of hij dat nog eens wilde doen. Het antwoord was meteen ja”, vertelt Mulier.

Vijf dagen

Volvo stuurt Snijers met een S60 Polestar op pad, met 367 pk en vierwielaandrijving eigenlijk een stuk sneller dan de Amazon van Mulier. Maar dat deert niet, want Mulier heeft zo zijn eigen ambities voor de Monte Carlo voor oldtimers, die voor hem op 25 januari in Reims start. Vervolgens wachten vijf dagen en nachten rallyrijden naar Monaco. “Ik hoop mijn steentje te kunnen bijdragen om het teamklassement te kunnen winnen met de Belgische ploeg.”

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer