Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Mercedes G650 Maybach Landaulet – G-klasse met chauffeur

We hadden het er een tijdje geleden nog over: de Mercedes G-klasse is populairder dan ooit. En dat niet alleen bij de klanten, maar ook binnen het bedrijf. Want bij Mercedes lijkt men met veel plezier nieuwe vormen te ontwikkelen om het leven van de G verder te rekken.

Toen Mercedes een tijd terug aankondigde dat Maybach voortaan de benaming zou zijn van de meest luxueuze afwerkingen binnen het gamma, hadden we niet gedacht dat de G-klasse daarbij ook op de wensenlijst stond. Maar zie, na de 6x6 en de 4x42 duikt hier dus echt de G Maybach op, voor wie graag opzichtig op landverovering trekt.

Ook wat AMG

De G650 Maybach Landaulet meet 5.345 mm in de lengte, ofwel 58 cm meer dan een klassieke G-klasse. Zijn wielbasis bedraagt 3.428 mm (+58 cm) en zijn bodemspeling flirt net als voornoemde hoge jongens met een halve meter. Ideaal voor zwaar offroad-werk… en om overal gezien te worden. Onder de motorkap kreeg Mercedes zowaar een 6.5 biturbo V12 van AMG gewrongen, met 630 pk en 1.000 Nm.

Het belangrijkste is wel het achterste gedeelte, waar we de stoelen aantreffen met verstelbare leuning, massagefunctie, verwarming en ventilatie… zoals in een S-klasse. Daar steekt ook een multimediasysteem met 10”-schermen en een ‘drinkbekerhouder’ waarin een fles Dom Pérignon kan koelen… of je kan er ook de kreeftensoep opwarmen. In de enorme armsteun gaan twee opklaptafeltjes schuil. Het dak kan elektrisch worden geopend. De achterste plaatsen zijn van de voorste gescheiden door een scherm met een ruit die met een druk op de knop ondoorzichtig kan worden gemaakt.

Mercedes kondigt 99 stuks aan van deze G vol superlatieven. Dat laatste kan ook worden gezegd van de prijs.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer