Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Mercedes G-klasse – De jeep die niet wil sterven

Nog een kleine drie jaar te gaan, en dan viert Mercedes 40 jaar carrière voor de G-klasse. Die blijkt overigens in de verkoop populairder dan ooit.

In 1979 begon het verhaal van Mercedes bekendste 4x4, de G-klasse. Intussen heeft hij een statuut bereikt dat hem op dezelfde hoogte plaatst als de Defender van Land Rover: niet klein te krijgen. Al heeft Land Rover dit jaar toch de productie van de Defender echt gestopt, maar die kon dan ook terugblikken op een totale carrière van 68 jaar. Dan heeft de G nog wel wat weg af te leggen.

20.000 G’s dit jaar alleen al

Anderzijds, de G-klasse is populairder dan ooit. Mercedes produceert de G-klasse bij Magna Steyr in Graz (Oostenrijk). Daar hebben ze intussen al 20.000 stuks geproduceerd… dit jaar alleen al. Het is de eerste keer dat de G-klasse die drempel haalt. Populairder dan ooit dus. En om het even helemaal in perspectief te plaatsen. 20.000 stuks in één jaar, dat is meer dan wat Mercedes van de G-klasse verkocht tussen 1998 en 2001… samengeteld. In totaal heeft Mercedes al meer dan een kwart miljoen G-klasses verkocht sinds 1979. Hem een opvolger schenken wordt een harde dobber.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer