Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Mercedes G-klasse 2018 – Huis van vertrouwen

Al (bijna) 40 jaar een vertrouwd gezicht, maar vergis je niet: zowel onderhuids als in het interieur is de Mercedes G-klasse ingrijpend veranderd.

De Mercedes G-klasse zweert net als de Land Rover Defender bij het vertrouwde. Als sinds zijn geboorte in 1979 is zijn stijl grotendeels onveranderd gebleven. Ook nu ziet de G er als een G uit, al spot je wel meteen zijn led-lichten.

De nieuwe G-klasse is er alleen nog met het lange koetswerk, en hij is voor de verandering zelfs nog wat langer geworden. Hij meet nu 5,3 centimeter meer in de lengte, en werd liefst 12 centimeter breder. Vooral binnen is nu meer ruimte gecreëerd. Op 4x4-vlak is hij nog wat verbeterd. Zo waadt hij nu door 70 centimeter diep water (+10 centimeter) en is de bodemspeling met 6 centimeter toegenomen tot 24,1 centimeter. Hij behoudt drie vergrendelbare differentiëlen, een transferbak en krijgt er een G-modus bij die hem helpt op moeilijk terrein.

G500

Binnen ontdekken we een op de E

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer