Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Mercedes E-klasse 2016 – De E die niet wachten kon

Normaal had Mercedes de E-klasse pas op maandag willen onthullen. Een medialek strooide de nieuwe E-klasse echter nu al uit over het wereldwijde web.

Een Duitse site poste als eerste de nieuwe beelden van de Mercedes E-klasse, waarna iedereen volgde. Het probleem is wel, gek veel details hebben we nog niet. Daarvoor is het wachten tot maandag.

S-klasse gekopieerd

Deze E-klasse wekt weinig verbazing. Nadat de C-klasse al een doorslagje van de S-klasse bleek, lag het in de lijn der verwachtingen dat de E-klasse dezelfde toer op zou gaan. Mercedes neemt daarmee de Audistrategie over, waar het zoeken is naar verschillen tussen A4, A6 en A8.

Pas maandag krijgen we bij de officiële onthulling in Detroit de technische details. Zo zou de nieuwe E-klasse groeien naar 4,9 meter, wat 5 cm meer is dan nu. De wielbasis zou zelfs met 6,3 cm toenemen.

Deze E-klasse zou als eerste een nieuwe generatie viercilinder dieselmotoren mogen doen debuteren, terwijl ook nieuwe reeks zescilinders op de plank ligt. De E63 AMG krijgt de twinturbo 4.0 V8. Negentrapsautomaten zijn standaard, behalve op de AMG. Een plug-in hybride zit eveneens in de productplanning.

84 ledlichten

Het [interieur](http://ww2.autoscout24.be/nl

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer