Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Mercedes-Benz pick-up – Het einde van de wereld

Met deze schets gaat de laatste zekerheid de deur uit. Jawel, Mercedes is van plan om een pick-up te bouwen. Die ga je ook bij ons zien.

Je zou denken, Mercedes heeft toch al de G-klasse. Maak daar dan een pick-up van. Maar nee, Mercedesbaas Dieter Zetsche ziet het gesofisticeerder. ‘Nog voor het einde van dit decennium willen een eigen pick-up, die de waarden van Mercedes reflecteert: veiligheid, comfort, sterke motoren en een goede waarde. Een eigen pick-up maakt deel uit van de groeistrategie van Mercedes.’

USA?

Volgens Mercedes zit er veel groei aan te komen in het segment van de pick-ups. Het plant de pick-up met de ster te introduceren in Latijns-Amerika, Zuid-Afrika, Australië en Europa. Gek genoeg hoort de Verenigde Staten niet thuis in dat rijtje. De Amerikaan valt blijkbaar niet zo snel weg te lokken van zijn Ford F-150, volgens Mercedes marketing. Toyota is het in elk geval wel gelukt om een doorbraak te forceren met een eigen pick-up in de Verenigde Staten.

Mercedes wil nog niet zeggen hoe en waar het de eigen pick-up zal maken.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer