Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Mercedes-Benz Pausmobiel – Niet alleen elektrisch

Recent mocht de paus nog een elektrische pausmobiel van Renault verwelkomen. Nu heeft Mercedes ook een nieuw transportmiddel voor paus Benedictus XVI klaar, op basis van de M-klasse.

Met de nieuwe pausmobiel brengt Mercedes het Vaticaan up-to-date. Het merk met de ster heeft zijn derde generatie al even in de showroom staan, en voortaan kan ook Benedictus XVI het volk toewuiven vanuit de meest recente M-klasse.

Daarvoor heeft Mercedes de M-klasse herleid tot een pick-up, waar vervolgens een glazen huis is op gemonteerd. Alleen moet de paus wat een hoofdruimte inboeten. Om de M mee te kunnen nemen op vluchten nar buitenlandse bestemmingen, moest hij wat lager gebouwd worden. Wat er onder de motorkap schuilgaat van ‘SCV 1’ (Status Civitatis Vaticanae) wil Mercedes niet vrijgeven.

Mercedes levert al pausmobielen sinds Johannes Paulus II dichter bij het volk wilde zijn. Eerst open, zoals met de G-klasse, en na de aanslag op de paus in 1981 gesloten en beveiligd met gepantserd glas. De aandrijving van de auto is herzien, zodat hij ook vlot aan wandeltempo kan rijden zonder schokken.

Dit is niet de enige dienstwagen van de paus. Voor audiënties op het Sint-Pietersplein wordt vaak een Fiat Campagnola jeep ingezet, en voor verplaatsingen binnen Vaticaanstad wordt de Lancia Thesis Jubileo van stal gehaald. Ooit moest zelfs een Seat-versie van de Fiat Panda worden omgebouwd tot pausmobiel omdat de smalle straatjes van de binnenstad van Barcelona ontoegankelijk waren voor de Mercedes. (mh/sp-x)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer