Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Mercedes-Benz G-klasse – Eeuwig jong

De G-klasse van Mercedes is intussen 35 jaar in dienst. Een icoon dat nu een lichte verjonging krijgt, en krachtiger motoren.

De G-klasse is een instituut op zich, zeker nu Land Rover dan toch het einde ziet naderen van de Defender.

Mercedes houdt de G-klasse in productie, eenvoudigweg omdat de vraag aanhoudt. Maar hij moet natuurlijk wel een beetje met zijn tijd mee. Dus krijgen we midden dit jaar nog een update, met een nieuw motorenpallet. Allen zijn ze zuiniger, terwijl ze 16 procent krachtiger worden. De G 350d klimt zo van 211 pk naar 245 pk, terwijl het koppel toeneemt naar 600 Nm. Het verbruik geeft Mercedes nog niet mee.

Naast de G500 biedt Mercedes nog twee AMG-modellen aan: de AMG G 63 (5.4 V8, 571 pk en 760 Nm) en de AMG G 65 (6.0 V8, 630 pk en 1.000 Nm). De nieuwe G-klasse kopieert de look van de AMG-modellen naar de hele reeks, met andere bumpers en extra uitgewerkte wielkasten. Mercedes biedt extra kleurige AMG-modellen aan, in kleuren als tomaatrood en ‘alien’ groen.

Luxe

Het interieur krijgt eveneens een update, met meer luxe en een groot kleurendisplay voor het infotainmentsysteem. Het enige wat we nog missen is dat heerlijke getrapte schakelpatroon van de automaat van Mercedessen van weleer. Een kans dat dit terug mag komen in de G, Mercedes?

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer