Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Mercedes AMG – AMG verhuist productie V12’s

Affalterbach, de thuisbasis van AMG, is te klein geworden. De huistuner van AMG verhuist de productie van de V12-motoren naar Mannheim.

Aan het procédé verandert niets: één man bouwt één motor. Tot nog toe gebeurde dat allemaal onder hetzelfde dak, bij AMG in Affalterbach. „Maar door onze populariteit is de capaciteit in Affalterbach volledig benut. We moeten uitwijken met de productie”, zegt bestuurslid Tobias Moers.

De productie van de V12-motoren verhuist naar Mannheim, in een Daimlersite. Maar het procédé blijft hetzelfde. AMG gaat er de motoren bouwen voor de Mercedes S65 AMG, de S65 AMG Coupé, de G 65 AMG en de SL 65 AMG. De Mercedeswerknemers uit Mannheim kregen een opleiding bij AMG. Overigens blijft de ontwikkeling van de V12 wel in de ateliers in Affalterbach plaatsvinden.

De werknemers in AMG’s thuisbasis zullen alleen nog V8-motoren ontwikkelen. De viercilinders in de AMG-producten worden in Kölleda in Thüringen geproduceerd, volgens hetzelfde principe.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer