Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Mercedes-AMG GT Concept – Porsche Pana-wat?

Om zijn 50-jarig bestaan te vieren, liet AMG in Genève een concept zien die een voorsmaakje biedt van een derde exclusief door de sportieve tak van Mercedes ontwikkeld model.

Het is geen geheim dat het Mercedes-AMG-aanbod nog mag uitbreiden. Een supersportwagen staat in de steigers en zou in Frankfurt in het najaar worden onthuld. Maar dit zou al veel verklappen.

De sublieme vierdeurscoupé

Met de CLS heeft Mercedes het concept van de vierdeurscoupé uitgevonden, waarna Audi met de Sportback en BMW met de Grand Coupé snel volgden. Toch liet Mercedes zich hogerop in het gamma het gras voor de voeten maaien door de Aston Martin Rapide en de Porsche Panamera. Mercedes kon natuurlijk zijn twee rivalen niet eeuwig vrij spel geven in deze klasse, en lijkt een prachtig antwoord klaar te hebben. Volgens ons blijft deze concept niet lang een concept. We kunnen zelfs veronderstellen dat we hier al bijna naar de afgewerkte vormen kijken. Of op zijn minst: van ons mag dit gerust het afgewerkte product worden.

EQ Power+

Ook op technisch vlak geeft Mercedes-AMG al enkele hints naar wat komen gaat. Zo vinden we hier een EQ Power+ badge die we elders ook terugvinden… op de Mercedes-AMG Petronas F1-bolides. Daarmee verwijst Mercedes naar het hybride-systeem in de F1, waarop ook deze motor zou worden gebaseerd. Mercedes spreekt nu al over meer dan 800 pk, een 0 naar 100 in minder dan 3 seconden, 4Matic+ vierwielaandrijving, waarbij de achtertrein gebruikt maakt van een elektrische motor, enzovoort. Mercedes komt daarmee in het clubje van de LaFerrari, de McLaren P1, de Porsche 918 Spyder en de Aston Martin Valkyrie. Porsche kan maar snel zoveel mogelijk klanten proberen overtuigen met de Panamera, want deze concurrent kan heel wat kopers wegkapen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer