Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Mercedes 300 SL Bonhams – Iemand een Gullwing?

Op 28 maart veilt het prestigieuze huis Bonhams niet één, maar vier Mercedes 300 SL’s van het einde van de jaren ’50. Blijkbaar is een aantal verzamelaars aan de grote lenteschoonmaak in de collectie begonnen.

Of het nu om de beroemde Gullwing met zijn vleugeldeuren gaat of om de roadster, de Mercedes 300 SL uit de jaren ’50 en ’60 hoort bij de absolute top van de oldtimerwereld. Hij is één van de meestgezochte auto’s. Het is uitzonderlijk dat er op één veiling niet één maar liefst vier 300 SL’s tegelijk worden aangeboden. Het gaat om één Gullwing, een roadster en twee roadster met hardtop. Elke SL moet minstens een miljoen euro opbrengen, verwacht het veilinghuis.

Das Haus

De veiling is in die zin bijzonder, dat ze uitsluitend bestaat uit Mercedessen. Een veertigtal sterren gaan onder de hamer. De veiling vindt bovendien plaats in Stuttgart, in het Mercedesmuseum, één van de knapste automusea ter wereld

Schattingen

De goedkoopst geschatte is de roadster uit 1960, die toebehoorde aan Albert Krupp, erfgenaam van de gelijknamige Duitse staaldynastie. Bonhams verwacht dat hij tussen 900.000 euro en 1,2 miljoen euro zal opbrengen.

De enige echte Gullwing in het pak draagt geboortejaar 1955 en verandert vermoedelijk voor een bedrag tussen 950.000 euro en 1,2 miljoen euro van eigenaar.

Tot slot zijn er de hard top roadsters, waarvan Bonhams vermoedt dat ze de hoogste prijzen zullen halen. Het witte exemplaar is van 1959, de grijze is van 1957. Die laatste is het meest bijzonder want hij is uitgerust met schijfremmen en verbleef gedurende 48 jaar in dezelfde familie. Beide zijn geschat op 1 tot 1,4 miljoen euro

Wanneer we het verschil bekijken met de roadster, dan kunnen we alleen vaststellen dat een hardtop voor een 300 SL 100.000 tot 200.000 euro waard is. Niet mis.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer