Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: McLaren Honda F1 – Belg geeft Honda F1 de sporen

Stoffel Vandoorne mocht op de eerste officiële FIA-testdag de McLaren Honda F1 laten brullen. Voor Fernando Alonso dus, en de nog te bepalen tweede rijder bij McLaren. 'Het is een hele eer om met de H van Honda op mijn overall te mogen rijden', aldus de Belgische F1-belofte.

Vandoorne hoort samen met Kevin Magnussen tot de beloftevolle piloten die McLaren onder zijn vleugels heeft genomen. Naar alle waarschijnlijkheid zal Vandoorne ook volgend jaar nog een seizoen moeten 'groeien' vooraleer hij naar de F1 kan, maar hij mocht toch maar mooi de McLaren met de nieuwe Honda-motor inrijden in Abu Dhabi.

Veel meer dan een rustige kennismaking werd het niet. 'We zijn geconfronteerd met verschillende problemen', legt teambaas Eric Boullier uit. 'We hebben de hele elektrische installatie moeten uitpluizen. Maar we hebben de motor kunnen starten, zijn uit de garage geraakt en hebben enkele rondes kunnen doen.'

'Dit is nog niet de racemotor, maar de experimentele versie waarop we zullen verder bouwen', zegt Yasuhisa Arai bij Honda. 'We zitten op schema.' 'Natuurlijk hadden we op meer rondes gehoopt', zegt Vandoorne. 'We hebben nog niet op 'full power' gereden, maar de motor klinkt in elk geval al fantastisch.' Dat is een reuzecompliment, want enkele weken geleden mocht Vandoorne nog even de oude V12 McLaren Honda van Ayrton Senna warmdraaien. En dat was pas een prachtig geluid.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer