Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Mazda RX-9 – Een officieel gerucht

Volgens geruchten zou Mazda officieel het licht op groen gezet hebben om zijn machtige RX-Vision in de showroom te krijgen als RX-9. Met wankelmotor, die dus nog niet dood zou zijn zoals gedacht.

Het bericht is ontstaan bij onze Australische collega’s van motor.co.au. Zelf beroepen ze zich op een Japans medium (als in krant of site) dat zich heel zeker toont in zijn stelling: het directiecomité van Mazda heeft goedkeurend geknikt toen de productieplannen op tafel lagen voor een sportieve coupé met wankelmotor. Zelfs het design (de gele auto) zou al vastliggen en gebaseerd zijn op dat van de sublieme RX-Vision concept (hiernaast), die we al op het Salon van Genève bewonderden.

1.300 kg, 400 pk

De Australiërs beweren ook al te weten wat de cruciale cijfers voor de toekomstige Mazda RX-9 zijn. De auto zou minder dan 1.300 kilogram moeten wegen, terwijl de motor ontwikkeld zou worden onder de SKYACTIV-R naam. Twee rotorblokken van elk 800 cc en een turbobehandeling moeten 400 pk mogelijk maken. Dankzij de lichte motor vooraan en de transmissie in transaxle achteraan, kan Mazda een ideale gewichtsverdeling nastreven. Mazda stelt een prijs van ongeveer 8 miljoen yen (70.000 euro) voorop, maar we zouden wel nog tot 2020 geduld moeten uitoefenen.

Slechts één zekerheid

Hoewel Motor stellig beweert dat het om meer gaat dan een gerucht, blijft bevestiging uit. Andere media hebben geen bevestiging gekregen en ook aan de kant van Mazda blijft het relatief stil. De enige zekerheid is dat Mazda de naam ‘RX-9’ heeft laten beschermen. Daar kan je vooral uit afleiden dat de zin er is om een nieuwe sportwagen met wankelmotor te produceren, maar er is nog geen zekerheid of de Japanse ingenieurs er al in geslaagd zijn om de betrouwbaarheids- en verbruiksproblemen van de wankelmotor definitief op te vangen. Maar we hopen alvast met u dat dit gerucht waarheid wordt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer