Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Mazda op het Autosalon van Brussel 2017 - Paleis 6 – MX-5 RF als droomwagen

Bij Mazda trekt de nieuwe MX-5 RF alle aandacht en worden ook de opgefriste 3 en 6 aan het Belgische publiek voorgesteld.

De MX-5 is al jaren veruit de leukste Mazda. Met de nieuwe RF-versie met wegklapbaar dak moet dat plezier nog veelzijdiger worden, want deze ‘Retractable Fastback’ (kortweg RF dus) biedt extra bescherming en een originele targalook. Voor de aandrijving is er keuze uit de bekende 1,5 en 2,0 liter SkyActiv-G benzinemotoren in combinatie met een manuele zesversnellingsbak of nu ook een zestrapsautomaat.

De nieuwe MX-5 RF staat niet alleen te blinken op de Mazda-stand in Paleis 6, maar veroverde ook een plaatsje bij de Dream Cars, die van 20 tot 22 januari Paleis 1 innemen.

Facelifts

Nog een Belgische primeur leveren de updates van de 3 en de 6. De compacte 3 onderging een summiere facelift, kreeg een ruimere uitrusting en enkele nieuwe technische snufjes, zoals de G-Vectoring Control die het motorkoppel aanpast aan de rijomstandigheden.

De 6 onderging voor het modeljaar 2017 ongeveer dezelfde behandeling met hier en door een gecorrigeerde koetswerktrek, een uitgebreidere uitrusting, zuinigere motoren en de G-Vectoring Control.

De nieuwe Mazda CX-5 staat nog niet op de Heizel. De SUV werd wel al onthuld op het Salon van Los Angeles, maar de commercialisatie gaat pas de volgende maanden van start. Vandaar dat het ‘oude’ model nog een plaatsje op de stand krijgt naast zijn kleinere broer, CX-3.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer