Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Mazda MX-5 RF – Met hard dak

We hebben u nog maar net verteld hoeveel fun we hadden in de Mazda MX-5, of de Japanners rollen in New York al een nieuwe variant buiten, eentje met een hard vouwdak. Hoewel knap, zijn we nog niet zo zeker of het hier om een verbetering van het concept gaat.

De Mazda MX-5 RF (voor ‘retractable fastback’ of verwijderbaar coupédak) brengt een compleet nieuwe visie, met harde zijsteunen die hem het air van een coupé geven.

Targa

Die zijsteunen kunnen overigens omhoog, waarna het dak automatisch wordt opgeborgen. Dat gebeurt met een druk op een knop en kan rijdend met snelheden tot maximaal 10 km/u. Het koffervolume blijft identiek aan dat van de klassieke roadster, al is die op dat vlak niet bepaald genereus bedeeld. De zijsteunen blijven, waardoor de RF eigenlijk meer een targa is dan een cabrio.

De Mazda MX-5 RF debuteert hier met de nieuwe kleur Machine Grey. Mazda gebruikt hiervoor een spuitprocédé in drie lagen, die uit een kleurlaag, een reflecterende laag en een doorschijnende laag bestaan. In de reflecterende laag zijn dunne aluminium vlokjes verwerkt. Tijdens het drogen krimpt die laag tot éénderde van de gewone omvang van een reflecterende laag en helpt volgens Mazda om echte ‘metallic’ indruk op te wekken. Machine Grey komt op alle Mazda’s beschikbaar.

Beter?

Hoewel we wel een fan zijn van deze Mazda MX

De Mazda MX-5 RF is vooral gericht op mensen die wat meer luxe nodig hebben, die kunnen er in optie zelfs nog een zestrapsautomaat in combinatie met de 2.0 benzine bijbestellen. Ook de 1.5 krijgt een RF-versie.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer