Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Mazda Minagi – Tegen Tiguan en X1

Aan crossovers geen gebrek tegenwoordig. Mazda heeft er zelf al eentje in zijn gamma, de CX-7. In Genève toonde Mazda deze Minagi-concept. Hij zou een concurrent kunnen zijn voor de VW Tiguan en de BMW X1.

Het segment is nog steeds in volle bloei, maar wie nu nog op het feestje opduikt, kan er maar beter opvallend uitzien. En dat is wat Mazda doet met deze Minagi.

Kodo heet de designtaal, en dat vertaalt zich in gespierde looks, een breed koetswerk en een vloeiend lijnenspel. Niet mis. Deze verfrissende en dynamische verschijning zou al op het Autosalon van Frankfurt dit najaar in zijn definitieve productievorm te bewonderen kunnen zijn. Op motorvlak mikt Mazda op nieuwe, drukgevoede benzines en een hybride.

Geen DSG

Bij de transmissies lijkt geen dubbele koppelingsbak (DSG) te horen. Wel spreekt Mazda over een zestrapsautomaat als beste keuze bij de nieuwe motoren. Bovendien zou er geen meerverbruik zijn ten opzichte van handgeschakelde modellen. (mb)

Klik hier voor alle nieuws over het merk Mazda

Klik hier en zoek uw occasie Mazda Minagi tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Mazda Minagi, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer