Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Maxitent voor Mini – Het moet niet altijd een California zijn

Wie droomt van een VW California of een Mercedes Marco Polo maar niet het geld heeft, zal dit misschien wel leuk vinden.

Autohome heeft een tent klaar die je op een Mini Countryman kwijt kan. De tent past in een koffer op het dak van de Mini Countryman, die standaard over dakrails beschikt. Ze zit in een plastic omhulsel en via de bediening met vier gasveren staat ze zo recht. Autohome versus klassieke tent: 1-0.

Knusjes

De tent is 2,10 meter lang en 1,30 meter breed. Er moeten twee mensen in kunnen, maar het belooft toch erg knus te worden in de tent. De luchtmatras is al in de tentbodem geïntegreerd. Via een aluminium ladder kan je in en uit de tent klimmen.

Waar een Countryman al een best hippe toevoeging aan je levensstijl is, belooft de Countryman-met-tent wel dé trend van het festivalseizoen te worden op de camping. Al kost hij wel flink wat pintjes: iets meer dan 2.800 euro. Hoppa, daar scoort de klassieke familietent uit de Decathlon gelijk een driepunter tegen.

Laatste vraagstuk: de constructie weegt 58 kilogram, terwijl we globaal weten dat een dak een last mag dragen van zo’n 100 kilogram. Dat moeten dan toch heel anorectische kampeerders zijn, niet?

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer