Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Maserati Kubang – Italiaanse Cayenne

De Cayenne is Porsches best verkochte model. Maserati wil daarom zijn eigen SUV en dat wordt deze Kubang.

Dat Maserati een eigen SUV wil, was al lang geweten. Maar het was wachten op de integratie van Chrysler en Jeep binnen Fiat vooraleer het Italiaanse prestigemerk zijn zinnen kon doordrijven.

Samenwerking met Jeep

Ondanks dat Maserati zelf de samenwerking met Jeep in de schijnwerpers plaatst, benadrukt het merk dat de Kubang voor 100% een Maserati zal zijn. Over de looks kunnen we kort zijn: die staan een Cayenne ook zijn succes niet in de weg, dus waarom zou dat hier niet het geval zijn. Maar echt warm lopen we er dus niet voor. Al toont Maserati’s designcentrum wel dat het een gelijkaardige opdracht nog steeds met een beter resultaat afsluit dan zijn Duitse concurrenten doen.

Een nieuwe generatie motoren zal door Maserati ontworpen worden, en door Ferrari gebouwd. Ook de achttrapsautomaat belooft Maserati in eigen huis te ontwikkelen.

Wachten tot 2013

De Kubang wordt in 2013 op de markt verwacht. Geen moment te vroeg, want waar Porsche de ene recordverkoop na de andere optekent, blijven de resultaten van Maserati een beetje achter. In de eerste helft van dit jaar stegen de inkomsten met 2,3%. In China en de VS stijgt de vraag naar Maserati’s aanzienlijk, en met een SUV kan dat alleen maar nog beteren.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer