Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Lotus – Voor het eerst sinds 1987

15 jaar heeft Lotus moeten wachten voor het weer een piloot op het hoogste trapje van een F1 Grand Prix kreeg. Maar in Abu Dhabi was het zover voor Kimi Räikkönen.

Bij AutoScout24 maken we zelden ruimte voor autosport. Alleen op de grote momenten, en dit is er zo één. Want afgelopen zondag heeft Lotus geschiedenis geschreven door voor het eerst sinds 1987 nog eens een Formule 1 Grand Prix te winnen.

Ice Man

Die eer was weggelegd voor de Fin Kimi Räikkönen, die Ice Man wordt genoemd voor zijn onderkoelde reacties op al wat hem niet weet te deren. En zo reageerde hij ook na deze zege voor Lotus, dat vroeger met zes constructeurstitels wel een mooi palmares bijeenfietste, maar toch vooral lang heeft moeten wachten.

De laatste die de klus klaarde achter het stuur van een Lotus, was Ayrton Senna. Maar toen ging het wel om een echte Lotus, terwijl het nu vooral om de naam Lotus gaat die op de flanken staat van een bolide die uit het voormalige Renault F1-team is ontstaan. Nu goed, Räikkönen is natuurlijk ook niet niemand. Hij was succesvol bij McLaren en werd bij Ferrari zelfs één keer wereldkampioen, in 2007.

"Leave Me Alone"

Naast een uitstekend piloot wordt Kimi vooral gekenmerkt door zijn eigenzinnige karakter. Zo vertrekt hij in 2009 bij Ferrari, volgens hem niet competitief genoeg meer, terwijl hij nog een jaar te gaan heeft in zijn contract. Omdat er op dat moment geen ander interessant F1-stuur vrij is, gaat hij maar wat rally rijden. Op het hoogste niveau, in het WRC. Dit jaar keerde hij terug naar de F1, maar aan zijn karakter is weinig veranderd. Dat was in Abu Dhabi nog duidelijk, toen hij even klare taal sprak over de boordradio tegen zijn ingenieur, die hem op de hoogte wilde houden van de tegenstand en over de staat van zijn banden. Twee keer was het antwoord: ‘laat me toch gerust, ik weet heus wel wat ik moet doen.’ Zo, klaar.

Kijk, Lotus is een merk waar we sowieso al een grote sympathie voor koesteren. Met de Ice Man is die net weer wat groter geworden.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Lotus

Klik hier en zoek uw occasie Lotus tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Lotus, en een selectie van tweedehandse Lotus’s.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer