Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Lotus terug in F1 – De comeback van zwart-goud

Lotus keert volgend jaar officieel terug naar de Formule 1, en wel in de beroemde goud-zwarte kleuren waarmee het Britse merk in de jaren ’70 en ’80 furore maakte in de F1.

Hoe? Lotus is toch reeds aanwezig in de F1? Ja en nee. Het Team Lotus dat vorig jaar debuteerde is een Maleisisch initiatief dat een licentie kocht om de Lotus-naam in F1 te mogen gebruiken. Alleen is sindsdien bij Lotus Dany Bahar aan het roer gekomen, de man die eerder Red Bull de F1 binnenloodste. En die had met Lotus eigen plannen.

Lotus komt aan boord in het Renault F1-team. Vorig jaar had de Franse constructeur het merendeel van de aandelen in het F1-team verkocht aan het Luxemburgse Genii Capital. Het nieuwe team wordt dus Lotus Renault GP. Renault blijft motoren en aandrijfsystemen leveren. De nieuwe combinatie komt in zwart en gouden kleuren aan de start, een ode aan de JPS-tabaksreclame die de Lotus F1’s in de jaren ’70 en ’80 sierde.

Lotus, Renault en zwart/goud? De laatste die in die combinatie rondreed, was een jonge Braziliaan met een opvallende gele helm. Ayrton Senna won zijn eerste GP in 1985 in deze combinatie.

Twee Lotus teams

Overigens laat Bahar in een Brits interview verstaan dat wat hem betreft er volgend jaar twee Lotus teams aan de start mogen staan. ‘Meer reclame voor ons.’ Hij deed het eerder ook al met Red Bull en Scuderia Toro Rosso.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer