Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Lotus op Salon 2012 – Britse traditie

‘More Lotus than ever’ is de slogan waaronder Lotus zijn aanwezigheid op de European motor show bundelt. En het merk heeft een interessant aanbod mee.

Om te beginnen is er Exige S, het circuitmonster op basis van de Elise. Maar in plaats van de 1.8 viercilinder Toyota-motor steekt nu de 3.5 V6 uit de Evora S achteraan. 350 pk voor 1.080 kg.

Voor wie dat ‘un peu trop’ is, vindt in de meer burgerlijke Elise S misschien soelaas. Deze vervangt de Elise SC. Die droeg de SC van Supercharger en was meteen èèn van onze favorieten. De S behoudt weliswaar de compressor en ziet zijn trekkracht bij lage toeren nog wat toenemen. En met 220 pk behoudt hij meer dan genoeg power in de hoge toeren. Wel wordt hij nog wat zuiniger: 7,5 l/100 km en 175 gr/km.

Lotus heeft fun met nog minder CO2-uitstoot in petto met de Elise Club Racer, een helemaal uitgeklede versie van de Elise. Zijn 1.6 motor is krachtig genoeg om het pluimgewicht goed vooruit te branden, en met een CO2-uitstoot van 149 gr/km is hij zelfs interessant als bedrijfswagen. De Evora, tot slot, krijgt een automaat (IPS) in optie aangeboden op zowel de gewone versie van de 2+2 als de Evora S. Het model is voor bouwjaar 2012 licht bijgewerkt. (jd)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer