Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Lexus LF-LC – Waterstof voor de topklasse

Nog maar weken nadat we de Toyota Mirai konden testen, maakt Toyota duidelijk dat het een hele strategie ontwikkelt met waterstofauto’s. Bij Lexus komt de volgende LS in aanmerking, zo maakt deze concept duidelijk.

We hebben er geen seconde aan getwijfeld, maar nu op het Salon van Tokio maakt Toyota wereldkundig dat het waterstofauto’s in zijn hele gamma wil ontwikkelen, ook bij Lexus. De De LF-LC concept die we hier zien, wordt de vervanger van de huidige LS, het vlaggenschip van Lexus. Die opvolging zal overigens niet lang op zich laten wachten, want de huidige LS in zijn derde generatie is al sinds 2006 onder ons.

Fuel Cell

De Lexus LS bestaat vandaag met benzinemotoren en als hybride. Daar komt dus een variant met een brandstofcel bij, een technologie die Toyota nu perfect onder de knie heeft. We weten nog niet welke prestaties die LS met brandstofcel geeft, noch wat de technische gegevens zijn. De brandstofcel neemt achteraan de wagen plaats. Het motormanagement gebeurt vooraan, en de waterstoftanks komen in een T onder het interieur. Dat zou een goede gewichtsverdeling moeten garanderen. De brandstofcel zal zowel rechtstreeks de achterwielen aandrijven, als de beide elektrische motoren vooraan aandrijven.

Hologram

Naast verschillende luxetechnologieën stelt Lexus dat de LS ook zal worden uitgerust met bewegingssensoren. Zo kan je het audiosysteem bedienen en de airco, technologie die BMW recent ook in de 7-serie introduceerde. Via een hologram dat op de middenconsole wordt geprojecteerd, krijg je de zone te zien waarbinnen de sensoren actief zijn. Er komen geprogrammeerde bewegingen voor ‚warmer’, ‚kouder’, ‚volgend nummer’ enzovoort. Dat had zelfs Marty McFly niet voorspeld.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer