Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Land Rover Discovery – De beste vriend van de familie

Terwijl de eerste Land Rover Discovery nog vooral faam maakte als 4x4, wil deze vijfde generatie Discovery vooral de beste vriend van de familie zijn. Niet ten koste van de golden retriever, die kreeg zelfs meer ruimte in de koffer.

Gedaan met ruig. Land Rover wil met de nieuwe Discovery nog meer het gezin aanspreken. Dat resulteerde in deze veel minder hoekige nieuwe Discovery.

Hij mag dan wel lager en smaller uitvallen dan de vorige Discovery, de nieuwe generatie is wel langer geworden. 13,5 centimeter komt erbij, om net geen 5 meter te meten. De wielbasis is nu bijna 3 meter lang. Meer binnenruimte dus. Volgens Land Rover is de Discovery een van de weinige grote SUV’s met zeven volwaardige zitplaatsen. ‘95% van de volwassen mannen zitten comfortabel achteraan’, klinkt het bij Land Rover.

“Op de kaart komen”

De huidige Discovery4 blijft flink verkopen, vorig jaar nog 50.000 stuks wereldwijd, “maar we zien dat we bij sommige gezinnen nog steeds niet op de kaart komen, terwijl onze auto wel perfect is voor hun behoeften”, zegt designer David Saddington. “Dat willen we met deze Discovery veranderen.”

Tot 3,5 ton

Hij neemt de vorm over van de kleinere Discovery Sport, terwijl hij wel bijvoorbeeld de typische bobbel in het dak behoudt van de vorige Discovery’s, maar dan minder uitgesproken. Hij heeft een koffer van 1.231 liter in vijfzitsvorm, die maximaal kan groeien naar 2.500 liter. Hij sleept ook 3,5 ton. De dubbele kofferklep is vervangen door een klassiek exemplaar, maar de handige laadklep is nu ingewerkt.

480 kilogram lichter

Door voor 85 procent gebruik te maken van aluminium, drong Land Rover het gewicht terug met 480 liter. Dankzij de komst van 2.0 dieselmotoren, duikt ook het verbruik en de CO2

Prijzen en lanceringsdata volgen nog.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer