Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Land Rover Defender – Het doek valt

Dit was al lang aangekondigd, maar wilden we het echt wel geloven dat 29 januari de allerlaatste dag zou zijn voor de productie van de Land Rover Defender? Het laatste exemplaar dat in Solihull van de band kwam, was deze groene Defender.

Na 68 jaar productie en meer dan twee miljoen verkochte exemplaren, is het dus definitief gedaan met de Land Rover Defender. De eer om de montageketting te sluiten was weggelegd voor een Defender 90 Heritage Soft Top. Goed 700 werknemers, voormalige en huidige, van de fabriek waren samengekomen in Solihull om afscheid te nemen van dit monument nadat ze jarenlang instonden voor de productie.

En nu opnieuw

“Vandaag vieren we het einde van een job die generaties mannen en vrouwen heeft beziggehouden, sinds Land Rover ontstond uit een schets in het zand”, stelde Ralf Speth, CEO van Land Rover. “De Defender zal steeds een bijzondere plaats in onze harten inpalmen en in die van onze medewerkers. Maar dit is niet het einde. Er is het glorierijke verleden om in stand te houden, maar er ligt ook een mooie toekomst in het verschiet.”

Er komt geen Defender meer als deze uit de fabriekshal in Solihull. Maar een nieuw hoofdstuk kan beginnen. Op de site wordt een aparte afdeling opgestart die zich uitsluitend zal bezighouden met de restauratie van de Land Rover Series en van de Defenders. Heel wat medewerkers die tot nu de Defenders nieuw assembleerden, zullen zich bezig houden met de restauratie van projecten. Die auto's zullen vervolgens te koop worden aangeboden. De eerste moeten al in juli te koop zijn. Zo zullen er toch nog een soort van nieuwe Defenders te koop zijn.

Om de reputatie van de Defender levend te houden, start Land Rover een nieuwe internetplatform op: "Defender Journeys". Eigenaars van eender welke Defender of Series zullen verhalen en beelden uit heel de wereld kunnen delen met de wereld.

Ereronde

Nadat hij van de ketting kwam had de allerlaatste Defender recht op een ererondje rond de fabriek in Solihull. Daarbij kreeg hij het gezelschap van 25 Defenders die deel uitmaken van de rijke geschiedenis van de 4x4 waarmee Land Rover zich een onverwoestbaar imago kon toeëigenen. Een mooi einde van een mooi verhaal.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer