Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Lancia – Het verhaal duurt voort in België

Toen de groep FiatChrysler zijn toekomstplannen onthulde, bleef het stil toen het onderwerp Lancia werd aangesneden. Bestaat het merk nog, of verdwijnt het?

Nog voor de plannen officieel werden toegelicht, viel al her en der te vernemen dat Lancia een merk zou worden dat alleen nog in Italië te koop zou zijn. Maar die plannen zijn in extremis toch nog wat bijgestuurd.

Selecte markten

Uiteindelijk heeft de groep beslist om Lancia terug te trekken van markten waar de opbrengsten te minimaal geworden waren. Commerciële inspanningen hadden geen zin meer, zoals het merk al veel langer in Groot-Brittannië had ondervonden. Daar waren de Lancia’s al veel langer uit de showrooms verdwenen. Maar sinds de aanschaf van Chrysler tot de groepsportefeuille, gebeurde daar het omgekeerde van hier: Lancia’s verkopen met een Chrysler-badge op.

Het Belgische Fiatfiliaal ziet wel nog brood in Lancia en benadrukt dat het merk voorlopig behouden blijft bij ons. Het gamma van Ypsilon, Delta en Voyager blijft dus in de aanbieding. Tot wanneer? Niemand lijkt het antwoord te weten. Zolang de vernoemde modellen van de band rollen, lijkt de enige evidente zekerheid. Maar aangezien het onduidelijk is wanneer de Ypsilon en de Delta worden vervangen, en het al evenmin zeker is dat de nieuwe Chrysler Voyager ook bij ons zal worden aangeboden, lijkt het ons onmogelijk te voorspellen of er binnen vijf jaar ook nog Lancia’s zijn.

Wie nu een Lancia wil in België, kan dus nog gerust zijn kan gaan. Binnen dit en enkele jaren is dat nog steeds een zorgenvrije keuze.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer