Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Lamborghini V12 – Hallucinant snel

Lamborghini stelt dinsdag op het Salon van Genève de opvolger van de Murcièlago voor. Maar topman Stephan Winkelmann bevestigde tijdens een workshop al enkele geruchten. Hallucinant.

De naam – waarschijnlijk Aventador - wilde Winkelmann nog niet officieel vrijgeven, evenmin als het definitieve ontwerp. Maar tijdens een workshop rond Lamborghini’s ervaring met composietmaterialen, bevestigde hij de belangrijkste cijfers.

“Onze nieuwe V12 haalt een top van 350 km/u en staat in 2,9 seconden aan 100 km/u. Daarmee zijn we niet de allersnelste, maar dat hoeft ook niet, want je kan toch nergens die topsnelheid halen”, legt Winkelmann uit. “Wij spitsen ons daarom meer toe op rijdynamiek, en de daaraan gekoppelde gewichtsvermindering. Zo is de carbon monocoque van onze nieuwe auto 30 kilogram lichter dan die van de vorige Murcièlago, terwijl de torsiestijfheid liefst 150% beter is. “

Naast de carbon monocoque – slechts 147,5 kg zwaar – drukt Lamborghini het gewicht van de nieuwe V12 met aluminium koetswerkpanelen vooraan en carbon elementen achteraan.

Knaller

We kregen alleen de monocoque met ophanging en V12

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer