Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Lamborghini Urus – Ego-logisch

Hier is hij, de Cayenne van Lamborghini. De Urus wordt de eerste offroader van het merk sinds de LM002. Met 650 pk en een top van 305 km/u daagt hij meteen de Cayenne Turbo uit.

Van je vrienden moet je ’t hebben. Dan mag de Lamborghini Urus nog de 4.0 V8 biturbo benzine gebruiken van Audi die we ook in de Porsche Cayenne Turbo vinden met 550 pk, maar Lamborghini doet daar meteen nog een schep bovenop: 650 pk en 770 Nm. Nu, Porsche heeft wat turbo-afgeleiden vast zijn laatste woord nog niet gezegd met de net vernieuwde Cayenne.

Transformers

De Lamborghini Urus oogt sportiever en in lijn met wat je van een Lamborghini mag verwachten. Maar mooi? Hij heeft het moeilijk om Italiaanse charme uit te stralen, en lijkt zeker in het geel net van een Transformers-set ontsnapt. Maar als verrijking van het Lamborghini-aanbod heeft hij zeker zijn rol te spelen. Met slechts de Huracan en de Aventador is dat te beperkt. Vorig jaar verkocht Lamborghini in totaal 3.457 auto’s. De Urus kan dat moeiteloos optrekken, alleen al door het feit dat hij een vierzitter is. Stel je voor, nu kan je in de week de race naar school doen met een Lamborghini, en de Aventador houden voor het weekend.

Aluminium

De Urus is op de vier wielen aangedreven en weegt net geen 2,2 ton. Dat kan door veel aluminium te gebruiken, maar standaard krijgt hij toch ook carbon

De eerste leveringen zijn voor de lente van 2018, de prijs zal boven 200.000 euro uitstijgen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer