Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Lamborghini Urus – Hij komt

Lamborghini gaat Porsche achterna. Het Italiaanse sportwagenmerk zal een eigen SUV bouwen, in navolging van de Cayenne die Porsche zoveel succes bracht.

Voor Lamborghini is die stap eigenlijk minder groot dan voor Porsche, want het merk produceerde in de jaren ‚80 de obscure en nu dus zeer gezochte en dure LM jeep.

3000 stuks per jaar

Audi, de eigenaar van de Lamborghini, heeft net bevestigd dat de Urus in productie wordt genomen in Sant’Agata Bolognese. Al maanden onderhandelden Audi en de Italiaanse overheid om de nieuwe Lambo in Italië te produceren. De Italiaanse staat springt via fiscale kortingen voor 80 tot 100 miljoen euro bij in het project.

Lamborghini wil vanaf 2018 zo’n 3.000 Urus’en per jaar uit de fabriek zien rollen, wat de productie zou verdubbelen. De fabriek in zijn huidige vorm kan dat niet aan, en dus komt er een uitbreiding naast de huidige fabriek. Het nieuwe model moet goed zijn voor 500 extra jobs, zonder de toeleveranciers in rekening te brengen.

Het mag geen verrassing zijn dat Lamborghini vooral kijkt naar de klassieke afzetmarkten, de VS, China, Rusland, Engeland, Duitsland en natuurlijk het Midden-Oosten.

De technische details zijn nog onbekend, behalve dat hij in 2018 gepresenteerd wordt. We mogen dan misschien niet gek zijn van sportieve SUV’s, maar naar deze kijken we toch al reikhalzend uit.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer